Althaia promou una campanya per a informar sobre les mesures de protecció a seguir en els hospitals

123

La Fundació Althaia ha presentat la campanya ‘Això no s’ha acabat‘ amb la que pretén informar sobre les mesures de protecció que ha de seguir tota persona en un hospital, des que arriba fins que surt. Sara Bernadas, infermera i cap d’unitat d’hospitalització de cirurgia d’Althaia ha fet cinc cèntims de la iniciativa a La Central d’Ona Bages.

La campanya neix davant la necessitat de canviar els hàbits de les visites de familiars i amics als pacients ingressats. Per Bernadas, no és que s’estiguin fent malament les coses, però el canvi de mentalitat és tan gran, que la Fundació considerava important informar a la població.

La campanya és una guia sobre les mesures que s’han de seguir en les visites a familiars ingressats i per les consultes als hospitals. La Fundació demana amb aquesta campanya portar la mascareta en tota la instal·lació, també dins les habitacions. El distanciament també és important, millor no fer abraçades ni petons a la persona hospitalitzada i el rentat de mans és també indispensable a través del gel hidroalcohòlic.

Per entrar i sortir de l’hospital hi ha diferents circuits senyalitzats. Quan s’arriba, la persona ha de dir a qui va a veure, s’ha d’acreditar i després marcar la sortida al punt d’informació. A més, no es permet entrar amb guants.

Althaia també demana no acudir al centre sinó és indispensable. Un dels punts importants en aquesta qüestió és que només pot accedir un familiar a l’habitació. En el cas de les consultes, també només pot venir la persona que vulgui fer la consulta.

 

Ara bé, la persona que visiti al familiar pot passar la nit amb ell a l’habitació, però només pot ser una persona. Des d’Althaia asseguren que si la situació empitjora, hauran d’adequar-se a la normativa en funció de la fase a la qual passem i, per tant, es podrien tornar a eliminar les visites.

La Fundació no preveu flexibilitzar aquestes mesures de protecció sempre que seguim en risc de rebrot. A més, amb aquestes mesures també es protegeixen davant la grip i no només davant la Covid-19. D’altra banda també es recomana que no vinguin nens a l’hospital.

Per acabar, Bernadas assegurava que s’ha de canviar la mentalitat i que el personal de l’hospital ja ho està fent per tal d’ajudar i acompanyar els pacients, així com els visitants.