Althaia manté les restriccions en l’acompanyament de pacients hospitalitzats

167
La Fundació Althaia mantindrà les restriccions d'accés a l'hospital
La Fundació Althaia mantindrà les restriccions d'accés a l'hospital

El final de l’estat d’alarma i del toc de queda a les deu de la nit permetrà un cert retorn a la normalitat. Bars i restaurants podran oferir sopars i obrir de forma ininterrompuda fins les onze de la nit, les botigues també podran ampliar els seus horaris i els gimnasos tindran més aforament. Tots aquests sectors ho han rebut amb una alegria moderada. En canvi, el sector sanitari és més escèptic. Metges reconeguts com Jaume Padrós i Antoni Trilla han fet una crida a la prudència.

A casa nostra, la Fundació Althaia també vol ser prudent i mantindrà les restriccions d’accés a l’Hospital de Sant Joan de Déu davant les males dades sanitàries. L’UCI continua molt tensionada amb 21 pacients ingressats dels quals 14 ho són per covid-19. El nombre total d’ingressats per covid-19 s’enfila fins els 65 pacients. També s’han comptabilitzat cinc defuncions.

Aquestes xifres són conseqüència de l’augment de les darreres setmanes. La fundació manté activada la fase 3 pel què fa a la normativa d’accessibilitat. Aquesta normativa restringeix els acompanyants que poden accedir a l’hospital. Cap malalt ingressat pot tenir acompanyants excepte els infants, les mares durant el procés de part i els dies posteriors al naixement, els discapacitats greus, pacients amb trastorns mentals severs, pacients fràgils segons criteris definits en una escala i pacients en procés final de vida.

Si algun familiar vol fer arribar algun objecte o pertinença a gent ingressada disposarà d’un punt d’intercanvi situat a la planta 0 de l’hospital en horari de 8.00 a 18.00 hores de dilluns a divendres i els caps de setmana i festius, de 8.00 a 13.00 hores.

Mesures d’higiene i seguretat

La Fundació Althaia reitera que no es pot abaixar la guàrdia i fa una crida a la població perquè segueixi complint les mesures d’higiene i seguretat, respecti les quarantenes i es vacuni quan els correspongui. Queda prohibida l’entrada a l’Hospital de Sant Joan de Déu sense mascareta.