La Fundació Althaia i la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia impulsen un estudi per conèixer les seqüeles de la Covid-19 a la comarca del Bages. Aquesta investigació, que té com a objectiu conèixer la incidència de la covid persistent, es realitzarà gràcies a la convocatòria destinada al finançament de projectes de recerca científica sobre la Covid-19 que han promogut Althaia i el Parc de la Séquia amb la col·laboració de la Fundació Sant Andreu Salut.

El projecte Covid persistent a la comarca del Bages. Incidència i factors predisponents ha estat la proposta escollida pel comitè avaluador, format per dos membres d’Althaia, dos de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i un membre de Sant Andreu Salut. Aquest projecte rebrà un finançament de 3.300 euros, atenent al pressupost sol·licitat en la proposta. L’ajut es dotarà en un 50% gràcies als més de 2.000 euros recaptats durant la darrera Transéquia, i la resta, fins a 5.000 euros, amb fons propis de la Fundació Althaia, que es van obtenir a través de les donacions que es van rebre de la campanya de mecenatge per combatre el virus. Com que el pressupost sol·licitat no arriba a la quantitat de 5.000 euros, Althaia destinarà els diners restants en una altra convocatòria d’ajuts per a projecte de recerca sobre la Covid-19, que s’obrirà aviat.

Els investigadors s’encarregaran d’avaluar la incidència de la covid persistent en persones de 18 anys o més que hagin estat diagnosticades de Covid-19 al Bages recentment. L’estudi vol comprovar si aspectes com la gravetat de la Covid-19, l’edat, i el gènere són factors que predisposen a acabar desenvolupant la covid persistent, o si els símptomes psicològics són els que predominen en les persones que tenen una major afectació de la qualitat de vida.

La convocatòria estava adreçada a projectes promoguts per investigadors d’Althaia que comptessin amb la col·laboració de personal investigador de Sant Andreu Salut. El Dr. Domingo Ruiz és l’investigador principal de l’estudi.