Althaia demanarà el passaport Covid als acompanyants per accedir a l’Hospital

131

A partir d’avui, la Fundació Althaia demanarà el certificat de vacunació a l’acompanyant que vulgui accedir a l’Hospital de Sant Joan de Déu per visitar un pacient no covid ingressat a les plantes d’hospitalització convencional. La visita es podrà fer en horari restringit, de 9 del matí a 1 del migdia. Els acompanyants dels pacients ingressats a l’UCI també hauran de presentar la pauta completa de vacunació, i podran entrar a l’hospital de 12 a 14 del migdia, o bé de 6 a 8 de la tarda. La millora de la situació epidemiològica al territori i a l’hospital ha permès que Althaia passés a la fase 2 pel que fa a la normativa d’accessibilitat.

Les persones no vacunades també podran accedir a l’hospital com a acompanyants, però en aquest cas hauran de presentar una prova d’un test d’antigen ràpid o una PCR realitzada durant les darreres 72 hores. Les persones no vacunades, però que han passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos, també es consideren immunitzades i no els caldrà test d’antígen ni PCR, i podran accedir al centre amb un informe mèdic que acrediti aquesta condició.

Pel que fa al servei d’Urgències, aquesta fase no introdueix canvis i els pacients no poden accedir-hi amb acompanyant tret dels casos excepcionals.

Els acompanyants han de portar sempre la mascareta posada, mantenir la distància de seguretat i rentar-se sovint les mans.