El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell han fet declaracions als mitjans per explicar com encaren la nit davant de l’incendi forestal iniciat aquest migdia. El foc s’ha originat al Pont de Vilomara i Rocafort i ja afecta més de 1.230 hectàrees entre aquest municipi, Talamanca, Sant Fruitós de Bages i Sant Vicenç de Castellet, per la qual cosa Elena i Borrell han coincidit a avisar que les cases afectades poden ser més.

Borrell ha assegurat que els Bombers tenen el flanc esquerre de l’incendi perimetrat i estabilitzat i que els 350 efectius s’han posat com a objectiu treballar-lo, juntament amb el cap, durant la nit. 

El cos vol que, arribada l’hora de màxima adversitat meteorològica, l’afectació sigui el més menor possible. En previsió d’un nou dia de calor extrema, Elena ha considerat necessari que tots els efectius possibles se centrin a atacar un únic incendi. 

 

A més, ha insistit que demà serà un dia molt complicat a la Catalunya central i al conjunt del país, per la qual cosa es podrien prendre noves mesures preventives i perllongar-ne d’altres.