Alguns centres educatius del Bages com la llar d’infants de Fonollosa han decidit no obrir les seves portes

243

La decisió s’ha pres després de dies de debat entre la necessitat de complir amb la funció de conciliació de l’escola i el seu projecte pedagògic. L’Ajuntament de Fonollosa i l’associació de pares han recolzat aquesta decisió, i aquesta última part ha decantat la balança a la decisió de no obrir, segons ha pogut explicar la directora del centre, Marta Saà:

Des de l’Ajuntament de Fonollosa, afirmen que aquesta decisió respon a criteris de seguretat i pedagogia tot i que admeten que es un moment complicat econòmic perquè és un servei públic amb unes despeses fixes com són les nòmines de tota la plantilla i que porten mesos sense cap ingrés . Malgrat tot, l’Ajuntament ja ha assumit que fins al setembre no es podrà tornar a la normalitat.

Per altra banda, segons les dades de la conselleria d’educació indiquen que a la Catalunya Central, entre dilluns i dimarts obriran els 316 centres del territori, per tant unes xifres força optimistes.

A Navarcles, l’Escola Catalunya ha obert amb les mesures de seguretat excepcionals i amb el desacord general de l’equip de professorat del centre.

L’Escola municipal de Navarcles, que comprèn des d’eduació infantil fins l’últim curs de primària, va obrir les seves portes amb el pla de mesures sanitàries sota el braç. Amb l’obligatorietat de dur les mascaretes i pendents en tot moment per si hi havia un mínim símptoma compatible amb la Covid-19. També hi ha hagut un pot amb gel hidroalcohòlic a totes les aules. I s’ha elaborat un pla per a cada cicle formatiu:

Al cicle d’Educació infantil només hi assisteixen els alumnes que els seus pares els hi sigui impossible tenir els fills a casa. Un màxim de 8 infants de P3 i 10 de P4 i P5 per espai i mestra. Per altra banda, els alumnes no han pogut tenir contacte entre sí, tampoc s’ha pogut utilitzar paper ni material d’escriptura per evitar contagis.

Un segon bloc, són els cursos de 1r a 5è de primària en els que del 3 al 12 de juny es convocarà a mig grup-classe un dia per fer una tutoria i del 15 al 19 de juny es convoca una reunió d’uns 15-20 minuts de tutor-alumne i pare o mare per acomiadar el curs i lliurar les notes.

Finalment, l’últim bloc pels alumnes de 6è de primària se seguirà el mateix procediment que els altres cicles de primària amb la diferència d’una sessió puntual per fer un acompanyament personalitzat i una ajuda per encarar el salt cap a l’ESO.

Finalment, la directora de l’Escola Catalunya, Gemma Vicente, ha explicat a Ona Bages que s’ha estructurat d’aquesta manera la curta tornada als centres educatius per poder reduir al màxim el risc de contagi i així optimitzar les classes. També ha volgut expressar que l’equip de docents del centre està en desacord amb aquesta reobertura que ha decretat Ensenyament i que només durarà dues setmanes.