El Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages s’ha pronunciat sobre els projectes previstos i anunciats per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Manresa. D’una banda s’hi mostra a favor, però de l’altra demana que es construeixi un Tren-Tram o metro comarcal que arribi als pobles del voltant de Manresa. 

En un manifest, els alcaldes i alcaldesses creuen que el tren juga un paper clau a l’hora de proporcionar una mobilitat més sostenible a la comarca. Per això demanen a la Generalitat que el nou metro comarcal aprofiti les vies de mercaderies de Sallent i Súria per crear aquesta nova línia.

EN COMÚ PODEM PODEM PRESENTA UNA MOCIÓ

En Comú Podem presenta una moció al Consell Comarcal de Bages en què reclama posar sobre la taula el debat sobre el projecte pel desenvolupament del Tren-Tram del Pla de Bages.

I és que els comuns defensen un debat de fons sobre les necessitats de mobilitat de la comarca, tant interna com externa. En aquest sentit fan una clara aposta pel tren-tram del Bages, una proposta que creuen que ha de ser recuperada i impulsada com un projecte prioritari, perquè permetria no només connectar diferents zones de Manresa, sinó articular una via de comunicació amb polígons industrials i amb molts altres municipis com Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Callús o Súria.

En Comú podem considera que la recentment anunciada inversió de 60 milions d’euros en el soterrament del tram de la línia de ferrocarrils que va de Manresa Alta a Manresa Baixador, al seu pas per Manresa, no hauria de ser la principal prioritat.

ANA QUEROL – Coordinadora de Manresa en Comú

Els comuns critiquen les actuacions dutes a terme pel govern català en què prioritzen el vehicle privat, i creuen que cal apostar per un transport col·lectiu de viatgers. Per això consideren que cal aprofitar de seguida la infraestructura ja existent projectant el tren-tramvia del Bages.

MARC PARÉS – Diputat d’En Comú Podem al Parlament

Els comuns aposten pel transport com a eina vertebradora per assolir el reequilibri territorial, així com per afrontar l’emergència climàtica amb una mobilitat sostenible.