Alcaldes del Bages fan pinya a Barcelona pel referèndum

141
Alcaldes al Palau de la Generalitat per mostrar unitat davant l'1-O
Alcaldes al Palau de la Generalitat per mostrar unitat davant l'1-O

Desenes d’alcaldes del Bages s’han concentrat aquest matí a Barcelona per fer pinya i donar un missatge d’unitat i de suport al referèndum de l’u d’octubre. Juntament amb ells hi havia tots (o gairebé) els 712 alcaldes investigats per la fiscalia de l’estat i algun altre que els ha volgut acompanyar, a més d’una àmplia representació institucional, parlamentària i del prop Govern, amb el president Carles Puigdemont al capdavant.

Hi han anat alcaldes que estan citats a declarar, com és el cas de Xavier Codina, de Santpedor, o David Saldoni, de Sallent; així com alcaldes que no estan citats per la fiscalia de l’estat perquè no van signar cap decret en favor del referèndum però que tot i així han volgut deixar palès el seu suport als companys alcaldes i al referèndum de l’1-O, com és el cas de Joan Carles Batanés, de Sant Fruitós de Bages.

L’acte, molt simbòlic, ha començat a l’Ajuntament de Barcelona i s’ha acabat a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat. Allà, s’ha repetit una posada en escena similar a la que es va fer just abans del 9-N: centenars d’alcaldes amb la vara, el Govern i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en una imatge d’unitat en favor del referèndum del proper 1 d’octubre. A l’exterior, a més, hi havia concentrades centenars de persones que també han volgut fer costat als alcaldes.