Alba Sunyer de Sallent mostrarà la cuina catalana als Estats Units

198

La sallentina Alba Sunyer, resident a Detroit (Estats Units), ha elaborat un llibre sobre cuina catalana que presentarà als Estats Units durant el dia de Sant Jordi. El llibre rep el nom d’Àpats, en anglès The Catalan Table, i presenta un centenar de receptes que volen recollir el corpus de la gastronomia de Catalunya. Els elements triats són l’arròs, la sopa, el pollastre i el pa amb tomàquet. 

El llibre, però vol ser més que un receptari. Explica, d’una banda, com fer els plats, però també comenta la seva història des del seu entorn. Per tant, és un llibre per aprendre a cuinar, però també per entendre la relació de la cuina catalana amb la seva terra, posant èmfasi en aspectes com les temporades dels productes principals. 

Alba Sunyer es va llicenciar com a fisioterapeuta, però un accident la va privar de continuar amb aquesta feina. Aleshores es va reinventar amb el que és una de les seves altres passions: la cuina. Sunyer va marxar al 2008 als Estats Units amb la seva parella.