Alba Sunyer, autora d’Àpats: “No és només un receptari, sinó una eina de transmissió de cultura”

296

La sallentina Alba Sunyer, resident a Detroit (Estats Units), ha elaborat un llibre sobre cuina catalana que publicarà en pocs dies a Catalunya. El llibre rep el nom d’Àpats, en anglès The Catalan Table, i presenta un centenar de receptes que volen recollir el corpus de la gastronomia de Catalunya. Els elements triats són l’arròs, la sopa, el pollastre i el pa amb tomàquet. Aixi ens explicava a La Central d’Ona Bages com va néixer el projecte.

 

El llibre, però vol ser més que un receptari. Explica, d’una banda, com fer els plats, però també comenta la seva història des del seu entorn.

 

Per tant, és un llibre per aprendre a cuinar, però també per entendre la relació de la cuina catalana amb la seva terra, posant èmfasi en aspectes com les temporades dels productes principals. El llibre es presentarà a Manresa, concretament a l’Escola Joviat amb qui col·labora, el 28 d’Abril.

Alba Sunyer es va llicenciar com a fisioterapeuta, però un accident la va privar de continuar amb aquesta feina. Aleshores es va reinventar amb el que és una de les seves altres passions: la cuina. Sunyer va marxar al 2008 als Estats Units amb la seva parella.