Alba Alguacil, la jove sallentina que ha convertit el seu TDR en un experiment social per tancar una etapa

417

Alba Alguacil, és una jove sallentina de 17 anys que ha convertit el seu Treball de Recerca en un experiment social. El seu objectiu ha sigut “tancar una etapa” i, a la vegada, poder visibilizar un problema com és el ‘bullyng’. 

Sota el títol ‘Imatge o essència?’, la sallentina ha volgut fer un experiment social i fer veure a la gent tots els prejudicis que s’arriben a tenir a primera vista. La jove ha explicat a Ona Bages que volia fer un experiment social per tal que la seva hipòtesi del treball quedés més reforçada.

Per poder fer el vídeo va penjar al seu Instagram, que volia fer aquest experiment. A través del missatge unes vint-i-cinc persones es van posar en contacte amb ella i finalment en va escollir sis, però una va fallar en l’últim moment. El que volia la jove era poder agafar perfils molt marcats i diferents entre ells, per tal que els prejudicis fossin majors.

Alba Alguacil, vol portar el projecte més enllà. El vol presentar a diferents concursos per tal de “fer més visible que la societat jutja sense motiu”. Ella mateixa explica que en el vídeo “només es veu una part molt petita de l’experiència que hi ha a darrere”, ella assegura que això li ha condicionat en la seva forma de ser.

El seu cas va començar a l’escola, a 6è de primària, després de tenir diferents opinions dins del grup d’amigues en relació a un treball de classe. Ella afirma que després de presentar-los a “l’endemà ja no em parlava ningú”. La sallentina confessa que “a casa ara ja no es parla perquè ho vam passar molt malament”.

Alguacil explica la seva experiència al final del vídeo i confesa que no sap d’on va treure el valor per explicar-ho. Finalment Alguacil confesa que sempre ha pensat “que havia de demanar perdó per alguna cosa”. L’autora, després del vídeo assegura que ha tancat una etapa i anima a tots els joves que estiguin patint bullyng que el més important és explicar-ho. Aquí us deixem l’entrevista completa i el vídeo del treball.

L’entrevista

Treball de recerca: Imatge o essència? Experimetn social

Vídeo del TDR d’Alba Alguacil