Al voltant de 300 hectàrees són les que cremen a Artés

130
http://www.elpunt.cat

El foc d’Artés que ha començat a les 14:40, ja porta al voltant de 300 hectàrees cremades. El seu difícil accés fa que els bombers no puguin treballar amb total rapidesa.

A aquestes hores de la tarda les temperatures ja estan disminuint al mateix temps que el vent, per tan es preveu que el foc vagi decreixent. Recordem que el foc avança cap al nord-est i es troba a la serra de Torcó després d’haver travessat el barranc del riu Sec, una zona abrupta amb barrancs i vegetació forestal, mentre que el flanc esquerre està envoltat de pistes forestals i camps de cultiu, la qual cosa afavoreix la seva extinció. D’aquestes hectàrees un 75% és zona de vegetació forestal.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 191 trucades per aquest incendi. Els bombers aconsellen que ningú s’aproximi al foc. D’altra banda l’ajuntament d’Artés, que és qui coordina els voluntaris, demana reforços i ajuda per apagar les flames. Des de la població d’Artés es demana ajuda, ja que hi ha hagut una família que s’ha quedat sense habitatge.

Arran de l’incendi d’avui a Artés, 2 famílies del nostre poble se’ls ha cremat la casa amb totes les seves partences a dins. Faria falta que qui pogués portés roba, calçat, productes d’higiene per passat els primers dies:

– 1 dona: pantalons talla 40, sabates talla 39
– nen de 2 anys: roba i calçat. Joguines i contes.
– nen de 14 anys: calçat número 37
– home: calçat talla 41 i pantalons talla 40
– 1 nena de 18 anys, calçat talla 37-38, pantalons talla 34-36.
-1 dona: talla 40, calçat 38-39
Podeu portar el que us sembli que els hi pot ser de servei avui al kanal d’Artés avui i la està de dies a Càritas.”