Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Baixen considerablement els casos de Covid-19 al Moianès, però augmenten en els pobles més petits

Baixen el nombre de casos nous detectats de Covid-19 al Moianès, durant l’última setmana s’han detectat 247 nous, una xifra que es redueix considerablement, 133 menys que la setmana anterior, i la meitat de casos detectats respecte fa quinze dies, quan es va marcar un rècord a la comarca. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia també es redueixen tot i continuar en xifres elevades: l’índex de risc de rebrot queda en 2991 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia baixa als 0,65.

Repassant les dades per municipis es constata la baixada en la majoria de pobles, a Moià continua la desescalada de casos nous amb 94 casos detectats l’última setmana, 100 menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 2230 punts i la taxa de reproducció queda en 0,49 punts.

A Castellterçol es percep també aquesta davallada de casos, de fet, és la primera setmana que es redueixen casos des de mitjans de desembre. En total s’han detectat 41 casos nous, 47 menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 2240 punts i la taxa de reproducció queda en 0,47 punts.

A Santa Maria d’Oló es continua la tendència a la baixa en casos nous detectats a escala de comarca, i queda amb 14 positius nous, 6 casos menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 2322 punts i la taxa de reproducció arriba a 0,47 punts.

A Calders, la xifra de nous positius es redueix lleugerament  amb 24 positius nous aquesta setmana, 8 menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 4329 punts, el més alt de la comarca, i la taxa de reproducció arriba a 0,75 punts.

En els pobles amb menys de mil habitants de la comarca, en canvi, augmenten casos a la majoria de pobles. És el cas de Castellcir, on amb 30 casos positius nous, duplica els detectats la setmana anterior. Mentrestant a l’Estany, Collsuspina, Castellcir i Sant Quirze Safaja augmenten lleugerament els casos respecte a la setmana anterior.  Només a Monistrol de Calders es detecta una frenada de la propagació de la pandèmia.