Al Bages ja han mort més persones per coronavirus que a l’Anoia

90

Segons dades publicades pel Departament de Salut, el Bages acumula 474 defuncions per Covid-19, una més que no pas l’Anoia. Les dues comarques són, conjuntament amb el Berguedà, les que tenen una taxa de mortalitat per habitant més elevada a Catalunya. El Solsonès és l’única excepció a la Catalunya Central. Entre el Bages, Osona, el Berguedà i l’Anoia, ja es comptabilitzen 1.387 defuncions.

De totes aquestes comarques, el Bages és la més damnificada. Les 474 defuncions acumulades representen la tercera taxa més elevada de Catalunya, amb 26 defuncions per cada 10.000 habitants. D’altra banda, els ingressos hospitalaris es mantenen a la baixa. Dilluns, per primera vegada es va baixar dels 100 ingressos.

En aquests moments Althaia té 29 pacients ingressats per coronavirus entre l’Hospital Sant Joan de Déu i el Centre Hospitalari. Són set menys que dilluns i per tant és un descens considerable en les darreres 24h. Però, d’altra banda, té una quinzena de pacients ingressats amb símptomes pendents de confirmar . Pel que fa a les defuncions, Althaia no n’ha confirmat cap de nova en les darreres hores i sí ha confirmat l’alta de 8 nous pacients que ja han superat el virus. La xifra d’altes totals a la Fundació és de 950 persones.