Al Bages, Esquerra Republicana va tornar a guanyar les eleccions

128

A diferència de les eleccions del 28 d’abril, Junts per Catalunya ha estat segona força a la comarca per davant del PSC. La CUP que s’estrenava en unes eleccions generals ha estat la 5a formació més votada amb un 8,75%.

A Manresa, Esquerra ha estat la formació més votada amb un 27% dels vots que es tradueix en gairebé 10.000 vots. Junts per Catalunya ha estat la segona força amb poc més de 7.500 vots, el que representa el 20%. El PSC amb un 16% dels vots ha estat el tercer partit més votat seguit de Podem i la CUP amb un 10% i un 9% dels vots respectivament. I amb algunes petites variacions, l’esquema es repeteix a la resta de la comarca.

Esquerra i Junts han estat les formacions més votades com a primera i segona força a la majoria de poblacions. Només a Súria i al Pont de Vilomara i Rocafort el PSC ha estat el partit més votat.

Pel que fa a Sant Fruitós de Bages, la formació guanyadora ha estat ERC amb el 29% dels vots, seguida de Junts per Catalunya amb el 21 i el PSC amb un 14%. Un total de 4.925 persones van votar al municipi bagenc. La participació va ser del 74,62%.

A Sallent ERC també ha estat la força majoritària amb un percentatge del 26%, seguida del PSC i Junts per Catalunya amb un 19%.

I també Esquerra s’ha imposat amb un percentatge major a Santpedor. Els republicans han aconseguit el 33% dels vots emesos, seguit de Junts per Catalunya i PSC.

Els partits independentistes també s’imposen clarament al Solsonès. Junts per Catalunya i Esquerra Republicana són les dues formacions més votades als 15 municipis de la comarca.

A Solsona, Esquerra Republicana ha estat el partit més votat amb un 33% dels vots, seguit de Junts per Catalunya amb un 28% i el PSC ha estat la tercera força amb un 11% dels vots. La Cup i En Comú Podem ocupen les següents posicions, per davant del Partit Popular, Vox i Ciutadans.

Amb tot, la participació a la capital del Solsonès ha estat del 70%: ha experimentat una baixada de 6 punts respecte a les eleccions del passat mes de abril.

A nivell comarcal, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana han estat els partits més votats com a primera i segona força. 

Junts per Catalunya s’ha imposat en 11 de les 15 poblacions del Solsonès, mentre que els republicans ho ha fet als 4 municipis restants. La CUP ha estat la tercera força més votada a la resta de la comarca a excepció de Lladurs i Pinell on el Partit Popular ha estat la tercera força.