El 2025 la nova estació de ferrocarrils de Plaça Espanya serà una realitat

134
La línia que Ferrocarrils vol soterrar a Manresa. - FOTO: ACN
La línia que Ferrocarrils vol soterrar a Manresa. - FOTO: ACN

Les obres començaran a finals del 2023, i costarà 30 milions d’euros. També està prevista l’ampliació de la via fins al Parc de l’Agulla.

El projecte que porta estudiant-se des de 2020, veu la llum al final del túnel. S’enderrocarà l’estació de ferrocarrils Manresa Baixadors, i es crearà la nova estació sota terra a l’altura del Passeig Pere III i Plaça Espanya. L’objectiu és millorar la mobilitat urbana i la integració dels ferrocarrils amb la ciutat. Així ho explicava la presidenta dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà.

 

Subirà ha dit que aquest era el millor lloc possible per col·locar la nova estació. L’altra candidata era la plaça de les Oques, però es va acabar descartant. A la nova estació hi haurà una única andana de 7 metres d’amplada i 130 de llargada. L’accés a ella des de Plaça Espanya serà mitjançant unes escales mecàniques. Així ho valorava l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

 

Paral·lelament, també es vol ampliar el recorregut dels ferrocarrils fins al Parc de l’Agulla, creant dues noves estacions, una d’elles a La Parada. Les obres podrien fer-se al mateix temps que les de la nova estació de Plaça Espanya i acabaria costant al voltant de 10 milions d’euros. L’objectiu és que la construcció duri entre un any i mig i dos anys, per tant, el projecte podria estar acabat el 2025.