Així serà la Festa Major de Sant Fruitós: sessions dobles, espectacles itinerants i cloenda a càrrec de Quim Masferrer

157
Jordi Planell, Joan Carles Batanés i Núria Clarella durant la presentació de la Festa Major.
Jordi Planell, Joan Carles Batanés i Núria Clarella durant la presentació de la Festa Major.

La festa major de Sant Fruitós tindrà espectacles itinerants, sessions dobles i concerts en línia per poder-se adaptar a les mesures de la COVID-19. Començarà el 30 de juny i s’allargarà fins el 6 de juliol, quan Quim Masferrer farà el tancament amb l’espectacle itinerant “Moltes gràcies”.

També es podrà seguir a través d’streaming, com la majoria d’actes de la festa major. Tot plegat, però, començarà el 30 de juny amb el Batibull 2020, la Festa Major Infantil. Les novetats per aquest any són que els dos espectacles que es faran, una Cercaplaces i una animació infantil amb Pep Callau i els Pepsicolen dimarts 30 de juny; i, Venim Rodant de la Companyia Pop per Xics l’endemà, es faran de 6 de la tarda a dos quarts de 8 i de manera itinerant, fent parada al Cobert de la Màquina de Batre, la Plaça Salvador Espriu i la Plaça Alfred Figueras. El Batibull acabarà el dia 2 de juliol amb cinema a la fresca a dos quarts de 8 al Cobert de la Màquina de Batre on es projectarà Frozen 2.

Diumenge, l’Ajuntament va posar a prova com funcionaran els espectacles al Cobert de la Màquina de Batre amb un espectacle de circ. L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés, explica que així han pogut veure com millorar-ne el funcionament, però que el comportament dels assistents va ser molt bo.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés

El mateix dijous de juliol també hi haurà cinema a la fresca pels adults, però serà a les 10 del vespre amb la pel·lícula paràsits. En aquest cas, a tots els espectacles de la festa major que es celebrin amb públic, els assistents hauran d’estar asseguts i respectant les mesures de seguretat. Ho explica la regidora de festes, Núria Clarella.

La regidora de festes, Núria Clarella

Des del dijous, gairebé cada dia hi haurà activitats musicals que es podran seguir per internet o en directe. Divendres 3 de juliol de 6 a 9 de la tarda amb DJ Arzzet i de dos quarts de dotze fins dos quarts d’una amb DJ Món hi haurà sessió de Santfree DJ Virtual Party que es podrà seguir per youtube, instagram i Ràdio Sant Fruitós. A les 11 de la nit hi haurà concert del cantautor Joan Rovira al Cobert de la Màquina de Batre, que repetirà el mateix espectacle, però a la 1 de la matinada. Les entrades s’hauran de reservar prèviament i són gratuïtes, però les places són limitades. El tècnic de cultura de l’Ajuntament, Jordi Planell, explica que d’aquesta manera serà més fàcil controlar l’aforament.

El tècnic de cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós, Jordi Planell

Dissabte 4 de juliol, tornarà a haver-hi en els mateixos horaris que divendres sessió de Santfree DJ Virtual Party, en aquest cas amb DJs Berna i Adrià Ortega, i de les 8 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, la Xaranga Màgic farà animació pels carrers. També dissabte, a les 11 i a la 1 hi haurà Los 80 principales al Cobert de la Màquina de Batre.

Diumenge dia 5 de juliol, al Nexe s’instal·larà un punt de captació de sang de 10 del matí a 2 de la tarda i, finalment, tant a les 7 com a les 10 del vespre hi haurà concert amb l’Orquestra Swing Latino al Cobert de la Màquina de Batre.