Així afronta l’esport amateur de casa nostra el retorn a l’activitat física

183

L’esport no professional de casa nostra ha tornat als entrenaments amb moltes incògnites. La principal és saber quan tornaran les competicions esportives.

El govern va obrir dilluns les instal·lacions esportives i gimnasos que han tornat a la normalitat després de dues setmanes d’inactivitat. El principal dubte és saber quan es reprendran les competicions. Cal recordar que només competeixen els equips i esportistes que disputen campionats d’àmbit estatal. Segons les previsions del govern, la idea és que les competicions es reprenguin el cap de setmana del 9 i 10 de gener, en el quart tram de la desescalada. Una previsió que s’allunya molt del que volen les federacions catalanes, la majoria de les quals reclama que es reprenguin ja les competicions perquè creuen que l’esport no és el problema.

D’altra banda, una de les qüestions a resoldre és l’horari del toc de queda. Els clubs estan preocupats perquè tancar a les 9 del vespre els obliga a reduir entrenaments o, en alguns casos, a comprimir-los, fet que genera més aglomeracions de personal a les instal·lacions. Un altre problema és la restricció de la mobilitat en cap de setmana. Això obliga els clubs a prendre mesures. Sentim al David Vila, president de la Sant Fruitós Escola de Futbol.

Pel que fa als gimnasos, aquests també han tornat a l’activitat però amb hàndicaps importants. Principalment, que els clients no poden fer ús dels vestidors ni de les dutxes. Sentim Albert Canal, gerent del NAT’S de Sant Fruitós, en declaracions a Ona Bages.

També estan limitats al 30% de l’aforament. En el cas dels vestidors és un problema per aquelles persones que van del gimnàs a la feina i no poden dutxar-se ni canviar-se. En aquests moments al gimnàs cal demanar cita prèvia i només es pot fer esport 1 hora perquè s’ha de deixar un marge per a netejar el que s’ha fet servir.