Agustí Comas serà el nou president del Consell Comarcal del Bages

203
El santpedorenc Agustí Comas és el nou president del Consell Comarcal del Bages

Agustí Comas, 1er tinent d’alcalde a Santpedor, serà el nou president del Consell Comarcal del Bages. Així s’ha decidit en la reunió d’avui entre partits polítics a Manresa. Comas liderarà una coalició formada per ERC (amb 11 consellers), PSC (5) i ICV (1), el mateix esquema que l’anterior legislatura si bé aquest cop podran governar amb majoria absoluta.

La intenció inicial dels republicans de pactar amb CiU (14 consellers) pel Consell Comarcal s’ha anat esvaint al llarg de les setmanes. Des d’ERC s’han sentit molestos amb la federació per entendre que han evitat alcaldies republicanes a Balsareny i Monistrol de Calders, tot i la mà estesa d’Esquerra perquè CiU aconseguís les alcaldies de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Súria. Per la seva banda, el cap de CiU al Bages, David Bonvehí, afirmava fa uns dies que el seu partit “hauria de ser al govern del Consell Comarcal”, i prioritzava “els pactes amb partits nacionalistes, principalment ERC, sense descartar ningú”. Així, al final es reeditarà el pacte d’esquerres dels últims quatre anys.

Havent designat els membres electes i suplents al Consell Comarcal, només queda esperar la proclamació oficial d’aquests, que ha de ser en els propers dies. Un cop feta, es constituirà el Consell Comarcal el primer dia hàbil després de 15 dies de la proclamació.

En clau santpedorenca, també entraran com a consellers al Consell Comarcal la número u de Progrés Municipal a Santpedor, Fina Rodríguez, i la número dos de Convergència i Unió de Santpedor, Montserrat Claret.