Agustí Comas: “una carretera com la C-16, amortitzada i desaprofitada, caldria alliberar-la abans de cap altre intervenció”

201

Agustí Comas compagina des de l’estiu passat els càrrecs de regidor a l’ajuntament de Santpedor, i President del Consell Comarcal del Bages. El seu dia a dia, com ell mateix explica, s’ha transformat, a més de les tasques de despatx, en “voltar molt per la comarca, visitar molts llocs, sobretot pel vessant del Consell”. Un consell comarcal la tasca del qual reivindica: “és un servei als ajuntaments i als ciutadans. Tenim projectes importants pel què fa al turisme amb la creació de Bages Turisme, i el segell d’UNESCO de la Catalunya Central com a geoparc. A més de la molta feina en temes d’ajut d’habitatge i serveis socials, un tasca importantíssima del dia a dia que ha crescut molt els últims anys“.

Pel què fa a temes que afecten tota la comarca, brillen amb llum pròpia les reivindicacions de la Catalunya Central pel què fa a l’autopista C-16 i la carretera C-55. “És important que tota la comarca anem junts, amb el consell d’alcaldes i el consorci viàri, per reivindicar l’alliberament de la C-16”. Una reivindicació que Comas subratlla de forma contundent: “una carretera com la C-16, amortitzada i desaprofitada, caldria alliberar-la abans de fer cap altre intervenció”; tot i que valora els gestos de la Generalitat, que hi ha aplicat descomptes “per primera vegada”.

Santpedor, però, segueix ocupant una gran parcel·la del seu temps, com a regidor de cultura, educació i participació ciutadana. Aquesta setmana s’estrena un nou cicle d’arts escèniques -en aquest cas música clàssica- a l’Auditori Convent de Sant Francesc, un projecte de pes que pivota sobre la reconeguda Mezzosoprano manresana Mireia Pintó. “Volem aportar més qualitat i dinamitzar l’Auditori Convent, un espai amb moltes possibilitats, per crear l’hàbit en la gent d’anar a veure les actuacions”, assegura Comas, que això sí, es mostra orgullós de l’evolució del poble en els últims anys pel què fa a la proliferació d’entitats culturals. Un fet que vincula a “la millora en els equipaments municipals. Crec que ambdues coses han anat de bracet i en aquest sentit podem estar satisfets tan la ciutadania com l’ajuntament”.

Escolta l’entrevista sencera, en què Agustí Comas parla d’aquests i altres temes: