ERC, PSC i ICV signen el tripartit per governar quatre anys més el Consell Comarcal

162
El líders d'ERC, PSC i ICV del Bages han signat el pacte de govern

MARCEL TARAZONA. El santpedorenc Agustí Comas (ERC) presidirà amb tota seguretat el Consell Comarcal del Bages a través de l’acord que avui han signat els caps comarcals d’Esquerra Republicana, el PSC i Iniciativa per Catalunya-Verds. Ho han anunciat avui en roda de premsa Lluís Oliveras (ERC), Cristòfol Gimeno (PSC) i Laura Massana (ICV) a la seu d’Esquerra a Manresa, abans de segellar l’entesa. Amb la signatura del pacte d’esquerres es reedita la coalició dels últims vuit anys, aquest cop amb majoria absoluta i amb un president del mateix partit durant els quatre anys de mandat.

Comas, primer tinent d’alcalde de Santpedor i regidor des del 2007, ha reivindicat la seva experiència en política municipal i ha explicat que les forces de la coalició han de treballar plegades i de forma “inclusiva”, per fer veure que “el Consell Comarcal és de tots i tothom hi ha de participar”.

Oliveras ha reivindicat l’”acord d’esquerres” amb el PSC i ICV per davant d’un hipotètic pacte sobiranista amb Convergència i Unió, la primera força en nombre de consellers comarcals al Bages, que quedarà altra cop relegada a l’oposició. Ha assegurat que “hi ha hagut negociacions i, de fet, amb una altra CiU, més nova, haguéssim arribat a un acord, però ens hem trobat la vella CiU”. El president d’ERC al Bages ha subratllat que tot i el pacte tancat, segueixen les converses amb la CUP, amb qui hi ha “bona sintonia” per intentar incorporar-los al pacte del consell comarcal. En paraules d’Oliveras “s’ha parlat més de comarca i projectes en una sola reunió amb la CUP que en moltes més amb CiU”.

New Image
El president, Agustí Comas, acompanyat de la vicepresidenta, Mercè Cardona, i el vicepresident segon, Albert Marañon

També Cristòfol Gimeno i la Laura Massana s’han mostrat contents amb l’acord i han volgut reivindicar que era un acord sorgit de la comunió i les ganes de confluir en un programa i un rerefons comú més que no pas adjudicar uns càrrecs o altres a certes persones.

A part de la presidència, la socialista Mercè Cardona exercirà de vicepresidenta del Consell i Albert Marañon, d’ICV, en serà el vicepresident segon, i es faran càrrec de Règim Intern i Acció Social i Ciutadania, respectivament.

L’estructura del nou Consell la completen l’alcalde de Callús, Joan Badia (ERC), a l’àrea de Protecció Civil i Habitatge; el regidor d’ERC a Manresa Marc Aloy, a l’àrea de Territori i Medi Ambient; l’alcalde Fonollosa, Eloi Hernández (ERC), agafa l’àrea de Comunicació i Suport als Municipis; i Sandra Oliva, regidora d’ERC a Sant Vicenç, portarà l’àrea de Turisme. Èlia Tortolera, regidora del PSC a Sant Joan de Vilatorrada, serà responsable de l’àrea d’Ensenyament, Cultura, Joventut i Esports, i Fina Rodríguez, regidora vinculada al PSC a Santpedor, s’encarregarà de l’àrea de Desenvolupament Comarcal.