Agrocat inverteix 10 milions d’euros a Sant Fruitós de Bages per ampliar la seva planta de fabricació de pinsos

283
Agrocat, inauguracio ampliacio planta. Fotografia: Roger Torruella
Agrocat, inauguracio ampliacio planta. Fotografia: Roger Torruella

Agrocat inverteix 10 milions d’euros per ampliar la seva planta de fabricació de pinsos, situada a Sant Fruitós de Bages. És una cooperativa agropecuària que va néixer l’any 1983 a Sant Fruitós de Bages, fruit de la voluntat d’un grup de ramaders de les comarques de la Catalunya Central de proveir-se de pinso i serveis per a les seves explotacions ramaderes.

Amb aquesta actuació, Agrocat disposa d’una planta versàtil i eficient que permet donar servei a la demanda del centenar d’empreses familiars, que formen part de la cooperativa. A més d’ampliar la capacitat de producció, la planta permet, entre d’altres, augmentar l’emmagatzematge de matèries primeres i la capacitat de granulació i multiplicar per cinc l’emmagatzematge de granel de pinso.

En la nova planta s’ha fet una inversió de 10 milions d’euros, que permetrà fabricar més de 250.000 tones anuals de pinso que se subministraran a uns 2000 punts de descàrrega de 600 granges del Bages, l’Alt Urgell, l’Anoia, la Cerdanya, el Gironès, la Noguera, Osona, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. Ho ha explica Emili Nebot, director gerent d’Agrocat. “Degut al creixement que hem tingut els últims anys, les instal·lacions que teníem no eren capaces d’abastar a tota la demanada que teníem. Hem arribat a fabricar en cinc llocs diferents”.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va presidir la inauguració de l’ampliació en un acte on hi van participar un miler de persones vinculades a la cooperativa.

Agrocat va tancar l’exercici 2018 amb una facturació de 124 milions d’euros i un flux de fons de 2,75 milions d’euros, que la cooperativa està obligada a revertir en la seva activitat. El Bages (46,2%) va liderar el volum de negoci per comarques.