Afluixa la calor i es manté el temps insegur

137

Déu n’hi do les tempestes d’ahir a la tarda! Patacs d’aigua, tronades i, fins i tot, algunes calamarsades que deixaven més de 40 mm en alguns punts de la Catalunya Central, com per exemple a la ciutat de Manresa. Això sí, de cara al vespre van desfer-se ràpidament i la nit ha estat força serena, tranquil·la i més fresca.

I és que aquest matí ha refrescat respecte dies enrere: la majoria de les mínimes s’han situat al voltant dels 15ºC. El descens de la temperatura també es notarà aquesta tarda, amb una calor que es mantindrà força a ratlla i continguda: de 25 a 30ºC en conjunt. A més, la inestabilitat no farà net i tornarem a parlar d’un cel canviant amb núvols i clarianes i algunes tronades tot i que ni de bon tros seran tan intenses ni extenses com les de les últimes hores.

Demà dimecres continuarem parlant d’un temps insegur, amb alguns núvols de bon matí però amb predomini del sol. A la tarda, de nou, les nuvolades creixeran amb decisió i descarregaran ruixats i tempestes a bona part del centre i nord de Catalunya, preferentment en àrees de muntanya, al Pirineu i al Prepirineu. L’ambient seguirà poc càlid per trobar-nos al cor del juliol, quan podria fer molta més calor.

A partir de dijous sembla que entrarem en un nou escenari, amb més sol que no pas núvols que també ens portarà una clara recuperació del termòmetre, sobretot durant les hores centrals de la jornada. Amb tot plegat, els ruixats que s’escaparan a les tardes quedaran més restringits al Pirineu i al Prepirineu i la calor serà més intensa a l’hora de dinar, amb moltes màximes ja per sobre dels 30ºC.

http://