Com afecta el nivell d’alerta antiterrorista a les poblacions més petites?

163
Imatge. Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

Si heu tingut l’ocasió de baixar a Barcelona, de ben segur haureu notat que hi ha més policia al carrer. Ja fa mesos que Catalunya es troba en el nivell 4 d’alerta antiterrorista, amatent pels atacs a diversos països d’Europa.

Hi ha 5 nivells d’alerta antiterrorista a l’estat espanyol, sent l’1 el de menys seguretat i el 5 el de màxima seguretat. Segons informa Mossos, els ciutadans percebran el nivell 4 amb “un augment dels controls d’accés en grans esdeveniments i unitats de policia realitzant servei amb arma llarga”.

El cap de policia de Sant Fruitós de Bages, Josep Maria Campdepadrós, explica que tots els cossos han rebut formació específica interna i que estan alerta a qualsevol cosa que passi, com a coneixedors del territori. A més, fa un mes que van organitzar amb mossos i periodistes experts, una xerrada a Sant Fruitós sobre el gihadisme que va rebre molt públic. Ara bé, el missatge del cap de la policia local és de serenitat.

Els Nivells d’Alerta Antiterrorista (NAA) són una escala formada per diferents nivells que es complementen entre ells i que estan associats a un determinat grau de risc segons l’amenaça del moment. S’estableixen d’acord a uns criteris establerts amb la resta de Forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Imatge de la policia local de Sant Fruitós de Bages en la commemoració de la patrona.