Adriana Delgado: “La gestió de la covid ha estat una experiència molt bèstia”

193
L'alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado

Els ajuntaments han tingut una despesa extra de 68 euros per habitant el 2020 a causa de la covid-19. Tot això és a causa de la caiguda de la recaptació i les polítiques socials s’emporten el gruix de l’esforç, segons un estudi de l’Associació Catalana de Municipis. 

Els diners han anat destinats a serveis a les persones, educació, neteja i manteniment d’espais públics i promoció econòmica. Pel que fa l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet durant el 2020 l’ens ha patit una retallada d’ingressos valorada en 300.000 euros. 

En el poble han aplicat un pla de xoc econòmic i social valorat en 210.000 euros. D’aquests, s’han destinat 60.000 euros en ajuts directes a autònoms i comerciats i 40.000 euros a microcrèdits sense interès per a les pimes del municipi. A més, el consistori bagenc també ha destinat partides importants a l’atenció psicològica durant el confinament. L’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet Adriana Delgado assegura que la gestió de la pandèmia és una manera d’aprendre a fer millor la feina. De fet, la mateixa alcaldessa assegura que ha sigut una experiència “molt bèstia”. 

Delgado relata que la crisi de la covid-19 ha afectat amb molta intensitat el dia a dia de l’Ajuntament, però destaca la “capacitat d’adaptació” que han tingut davant de la nova situació.