Actuacions oposades de Castellers de Santpedor i Picapolls de la Gavarresa a Prats de Lluçanès

105
Castellers de Santpedor

XAVIER SUCARRATS | No ha estat el dia més lluït per als Castellers de Santpedor a la diada dels Picapolls de la Gavarresa celebrada a Prats de Lluçanès. Per primera vegada a la seva història, la colla de la camisa daurada no ha aconseguit descarregar ni carregar cap castell. Fins i tot, els bagencs han renunciat a la tercera ronda. Algunes baixes en l’equip de canalla i l’estrena de diversos membres al pom de dalt no eren el punt de partida ideal. Tot i això, la colla santpedorenca no pensa caure en el desànim i tornarà als assajos el proper dimecres amb més ganes que mai.
Han començat els Castellers de Santpedor amb un tres de sis. El castell semblava sòlid però quan semblava que acabaria amb l’aleta l’enxaneta s’ha fet enrere. Aquesta història s’ha produït novament a la ronda de repetició. Els santpedorencs han canviat el tres de sis pel quatre. De nou, quan les gralles indicaven que l’aleta estava a punt d’arribar el castell ha estat desmuntat. A la segona ronda, el tres de sis amb agulla portava camí de ser el castell bo de la jornada. Després de l’aleta a dalt del castell mancava coronar el pilar. En aquests moments, s’ha produït la caiguda del castell i la decisió de no tirar-ne cap més. Dos pilars de quatre, un d’obertura i una altre de comiat, han estat els dos únics motius d’alegria.
En canvi, els Picapolls de la Gavarresa han tingut un dia més inspirat. A la primera ronda han descarregat amb molta solvència un quatre de sis amb agulla, parat en tot moment. Ha continuat la colla amfitriona amb el cinc de sis. Aquest castell és el que els ha costat més ja que ha necessitat de dos intents. El primer ha acabat amb un intent desmuntat. Llavors, la  colla de la Gavarresa ha aconseguit estructurar-se millor i la repetició ha acabat amb èxit. Per a la tercera ronda, els Picapolls s’han guardat un quatre de sis amb agulla. Novament, l’enxaneta ha pogut fer l’aleta i completar una bona actuació. Dos pilars de quatre d’obertura i tres de comiat han completat la matinal. La tercera colla participant a la diada dels Picapolls han estat els Castellers de Berga. Els berguedans han dut a plaça el tres de set, el cinc de sis i el quatre de set, a més d’un pilar de quatre d’obertura i un de cinc de cloenda.