Més d’una setantena de persones es van concentrar ahir a l’Hospital de Manresa per exigir que s’hi pugui avortar. A diferència d’Igualada i Vic, a la capital del Bages no es fan interrupcions a partir de la setmana nou d’embaràs.

L’hospital, gestionat per la Fundació Althaia, ha sigut senyalat per diversos col·lectius, entre ells acció lila per denunciar que a la ciutat s’està negant “el dret a l’avortament”. Convocats pels col·lectius Acció Lila i l’Aldarull, culpen d’aquest fet a l’orde de Sant Joan de Déu, una de les tres institucions que forma part del Patronat d’Althaia, pel que exigeixen “la fi de les pressions i ingerències religioses”. Lila Corominas, d’Acció Lila, denuncia que el consistori és conscient que no es fan avortaments.

151220 LC LILA COROMINA_HOSPITAL

Sant Joan de Déu de Manresa és l’únic hospital gran de la Catalunya Central on no es fan avortaments. A Vic, en canvi, sí que se’n fan de quirúrgics entre la setmana nou i 12; i a Igualada de farmacològics en el mateix període. Entre clams contra Althaia i a favor del dret a l’avortament, els convocants han desplegat una pancarta, entre bengales, en la que s’hi podria llegar “A Manresa no ens deixen avortar ni transitar”.

Amb tot, fem Manresa té intenció de presentar una moció al ple municipal d’aquest dijous en què demanaran que es convoqui una junta extraordinària del patronat d’Althaia amb un únic punt a l’ordre del dia: debatre sobre la qüestió dels avortaments i demanar que s’acordi que se’n facin.