Acció Lila denuncia que l’Ajuntament de Manresa encara no ha mogut fitxa per garantir els avortaments. Recorden que va prendre el compromís de treballar per garantir el dret a interrompre l’embaràs al ple de desembre. 

A través d’un comunicat, recorden que al ple de desembre l’equip de govern es va comprometre “a treballar per garantir l’exercici del dret a l’avortament a l’hospital que gestiona la Fundació Althaia a Manresa”. “Fins ara, només hem vist paraules”, critiquen des del col·lectiu feminista, tot instant-lo “a passar als fets”. En el text Acció Llila recorda que el consistori manresà participa del Patronat d’Althaia amb dos membres, per la qual cosa exigeixen que “pressionin activament a la institució”. Lila Corominas, d’acció lila, diu que per les dones és un calvari anar fins a Igualada a abortar. 

Acció Lila, conjuntament amb el col·lectiu feminista Manresà, i l’Aldarull, organització LGTBI+ del Bages, ha elaborat un manifest per instar a la Fundació Althaia a realitzar avortaments. Cal recordar que l’Hospital de la Fundació Althaia és l’únic hospital gran de la Catalunya Central on no es fan avortaments.