Acció Lila denuncia que l’Ajuntament de Manresa encara no ha mogut fitxa per garantir els avortaments

811

Acció Lila denuncia que l’Ajuntament de Manresa encara no ha mogut fitxa per garantir els avortaments. Recorden que va prendre el compromís de treballar per garantir el dret a interrompre l’embaràs al ple de desembre. 

A través d’un comunicat, recorden que al ple de desembre l’equip de govern es va comprometre “a treballar per garantir l’exercici del dret a l’avortament a l’hospital que gestiona la Fundació Althaia a Manresa”. “Fins ara, només hem vist paraules”, critiquen des del col·lectiu feminista, tot instant-lo “a passar als fets”. En el text Acció Llila recorda que el consistori manresà participa del Patronat d’Althaia amb dos membres, per la qual cosa exigeixen que “pressionin activament a la institució”. Lila Corominas, d’acció lila, diu que per les dones és un calvari anar fins a Igualada a abortar. 

Acció Lila, conjuntament amb el col·lectiu feminista Manresà, i l’Aldarull, organització LGTBI+ del Bages, ha elaborat un manifest per instar a la Fundació Althaia a realitzar avortaments. Cal recordar que l’Hospital de la Fundació Althaia és l’únic hospital gran de la Catalunya Central on no es fan avortaments.