Acció Climàtica ha anunciat que posa a l’abast del sector ramader una eina per assegurar la transparència en la cadena alimentària. Es tracta d’un full de càlcul que facilitaria el càlcul dels costos de producció.
Exacte, l’eina que ha presentat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural hauria de permetre als ramaders vendre els seus productes per sobre el cost real de producció. D’aquesta manera es busca assegurar que es pagui als productors per sobre del preu de cost. Això, tot i que està estipulat per la llei de la cadena alimentària, no sempre és així. Ho explicava Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, durant la presentació de l’eina:

 

 

L’eina que presenta el departament és un full de càlcul que es descriu com a intuïtiu i fàcil d’utilitzar. Amb aquest, els ramaders podrien comprovar que se’ls està pagant tal com els pertoca, per sobre del preu de producció. La iniciativa ha estat desenvolupada conjuntament amb Unió de Pagesos i la Federació Avícola Catalana.