Acabem la setmana amb un cap de setmana de ple estiu

264

Acabem la setmana amb pocs canvis pel que fa el temps i amb total estabilitat atmosfèrica. A més, ens trobem a l’entrada de la canícula d’estiu, que és estadísticament el període més càlid de l’any, i s’allargarà fins a l’agost.
Amb tot, avui a primera hora fa una mica menys de fresca que ahir, però l’ambient continua sent suau i agradable. Al migdia i tarda, torna amb força la calor, amb temperatures màximes que voltaran els 28 i 33ºC a la Catalunya Central. A més, el sol dominarà el cel durant bona part del dia, tot i que ara al matí hi haurà restes de núvols baixos que poc a poc aniran trencant-se.

Demà dissabte serà un dia bastant similar al d’avui i amb ambient plàcid i assolellat, on començarem el cap de setmana amb una matinada lleugerament més fresca, però al migdia els termòmetres encara pujaran més, amb valors d’entre 29 i 34ºC. Per tant, precaució al treballar o fer activitats a l’aire lliure durant les hores de màxima calor. Haurem de vigilar amb l’exposició a la radiació solar i també de mantenir sempre una bona hidratació.

De cara als pròxims dies, diumenge continuarem amb la mateixa tònica i patró meteorològic, on el sol serà de nou el protagonista de la jornada. A més, el mercuri seguirà la seva pujada, i sembla que la sensació de calor anirà a més també durant la setmana que ve. Així, recordar ser prudents si sortim al bosc perquè el risc d’incendi al Bages, Moianès i Solsonès és elevat i molt elevat en alguns sectors.