Acabar la Nau, cobrir el Paller, i recuperar Cal Clarassó, principals inversions de cara al 2017

155

El ple municipal va aprovar dimarts uns pressupostos de fins a 8,1 milions d’euros, 7% més que l’any passat. Entre les inversions importants destaquen els 435.000€ que es destinaran a portar clavegueram al Mirador de Montserrat. Una vella promesa que sembla que finalment es farà realitat aquest 2017, després de l’arribada d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Com també finalment, aquest 2017, és molt probable que es cobreixi el Paller., al qual es destina una partida de 90.000 euros A més, s’iniciaran les reformes a Cal Clarassó, també amb ajuts de la Diputació, que en pocs anys ha d’acollir la llar d’avis i un viver d’empreses. També destaquen els 60.000 euros que s’invertiran a culminar la reforma de la Nau, que a hores d’ara ja ha superat la fase u i hauria d’estar oberta per la majoria d’entitats que hi aniran, abans d’acabar l’any entrant. Una altra inversió molt potent que es contempla són 63.000 euros per millorar la recollida porta-a-porta i aprofitar molt més les deixalles que generen els veïns del poble.

A destacar en el capítol del deute l’eixugament d’un 50% en els últims 3 anys. Del 36,88% del 2013 a la previsió del 16,39% pel 2017, situant Santpedor com un dels municipis menys endeutats del territori.

L’oposició en bloc va abstenir-se pel què fa als comptes. Per part del Partit Demòcrata, la regidora Roser Llobera va lamentar no tenir “més eines per valorar els pressupostos”, i va mostrar desacord en algunes partides, com la de jardineria municipal, que considera que es podrien rebaixar molt més respecte el pressupostat.

Per la seva banda, Fina Rodríguez, de Progrés Municipal, va lamentar les dates elegides per aprovar els pressupostos, i va criticar els comptes presentats per l’equip de govern. Segons Rodríguez, “són continuistes i es recolzen massa en ajuts externs”. Un dels punts en què es va mostrar més crítica va ser la gran quantitat d’hores extra fetes per alguns treballadors dels ajuntaments. Al seu parer “no se n’hauria de fer cap”.

En finalitzar la sessió tots els regidors van brindar amb cava per un bon 2017 i van felicitar les festes a tothom.