Acaba la instrucció pel cas de l’agressió racista dels Mossos a un jove a Sant Feliu Sasserra

113

Les parts tenen deu dies per presentar els escrits d’acusació i de defensa.

El jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Manresa ha deixat a un pas el judici als sis mossos acusats d’una agressió racista contra Wubi, un jove de pell negre. Els fets es remonten al 10 de gener de 2019 durant una actuació policial a la localitat bagenca de Sant Feliu Sasserra. 

Tal i com recull l’escrit del jutge, l’acusació manté que sis agents van detenir el jove després de ser “humiliat i agredit”. La defensa assegura que els mossos el van escopir, li van fer puntades de peu i el van colpejar. A més, diuen que se’l va amenaçar i que se li van proferir insults racistes. De fet, hi ha l’existència d’un informe mèdic que assegura que el jove va ser atès amb contusions a diverses parts del cos.

Segons la resolució judicial, hi ha “indicis raonables i suficients” per considerar que els fets podrien constituir un delicte contra la integritat moral i un delicte de lesions. Per això el magistrat va obrir ahir un termini de deu dies perquè la fiscalia i l’acusació presentin els seus escrits per demanar l’obertura del judici oral o el sobreseïment de la causa.