Absolen el membre de la ultradreta jutjat per amenaçar a un periodista de Manresa

202
Eel director de Nació Manresa, Pere Fontanals, durant la concentració de suport. Jordi Pesarrodona, de fons. - Foto: ACN
El director de Nació Manresa, Pere Fontanals, Foto: ACN

Absolen el membre de la ultradreta jutjat per amenaçar a un periodista de Manresa, Pere Fontanals. La magistrada creu que no hi ha proves suficients que qüestionin la presumpció d’innocència de l’acusat.

El membre de la ultradreta jutjat per haver amenaçat el director de NacióManresa, Pere Fontanals, i a un membre dels CDR, Abel Aguilar, ha estat absolt. La magistrada del jutjat d’instrucció 5 de Manresa considera que les proves no són suficients per qüestionar la presumpció d’innocència de l’acusat. 

El cas és del 2018 quan l’acusat va penjar al seu perfil de Facebook una fotografia de les víctimes sota la paraula ‘wanted’ i les seves dades personals. A tot això, la jutge no queda acreditat que en segui l’autor i, afegeix, que malgrat ser “de mal gust” no s’ha demostrat que les intencions de l’acusat anessin “més enllà que el fet de compartir” i que el fet d’afegir-hi “qui la fa, la paga” no té prou pes per considerar-se una amenaça.

Segons la jutge, per ser considerat culpable d’un delicte d’amenaces “l’ànim intimidatori ha de ser clar i concret”. L’acusat s’enfrontava, a petició de la fiscalia, a dos delictes lleus d’amenaces i li demanava una multa de 720 euros.

A diferència del que ha dictaminat la jutge, l’informe policial apuntava que les publicacions, de les que havien estat víctimes el periodista i el membre dels CDR podrien “fomentar, promoure o incitar directament o indirectament a l’odi, hostilitat, discriminació o violència”.