La Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages va acollir aquest dilluns al vespre la presentació del llibre ‘Arte, acción y rebeldia’ de l’artista i veí del poble, Abel Azcona.

La presentació, que recollia el procés de creació de l’obra creada i exposada a Sant Fruitós de Bages, ‘El primer pas’, va comptar amb una connexió en directe amb Josep Valtònyc, que va destacar la perspectiva reivindicativa d’Azcona en el seu estil artístic. “Lo que tenemos que hacer los artistas es lo que haces tu Abel, provocar para intentar conscienciar a la gente, porque por ejemplo la pederastía y todo el tema de la iglesia es un tema que alguien sabe pero que se habla muy poco en los medios”, explicava Josep Valtònyc a Azcona i al públic present a la biblioteca.

El músic mallorquí Valtònyc, va haver d’exiliar-se fa un any, per evitar tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries greus cap a la corona. Azcona, també està perseguit per la justícia i per entitats com Hazte Oir, l’església o VOX. Tots dos es van mostrar molt crítics amb el sistema.

La biblioteca també va acollir la projecció del curtmetratge documental que recollia el desenvolupament de l’exposició. Una mostra de la qual els santfruitosencs van poder ser partíceps.

Recupera la connexió clicant aquí