A Sallent baixa l’atur per primer cop en 4 mesos

247
Oficina de Treball
Oficina de Treball

L’atur baixa a Sallent per primera vegada des del novembre i descendeix dels 400 aturats. Se situa en 375 persones registrades a les oficines d’ocupació de la Generalitat. Això suposa una disminució de 36 sallentins menys que el febrer, que situava el nombre de desocupats en 411.
Pel que fa a la comarca del Bages, l’atur ha disminuit en 227 persones i se situa als 12.185 desocupats.
Des del més de desembre, el nombre de sallentins a l’atur no parava de pujar, i és que un total de 30 veïns s’havien quedat sense feina respecte el mes de novembre. Aquest cop, però, el municipi s’ha recuperat i és el segon de la comarca del Bages on s’ha registrat una disminució més gran de les persones aturades durant el tercer mes de l’any. El primer és Manresa, amb 48 aturats menys respecte el febrer, el segon és Sallent, amb 36, i el tercer Santpedor, amb 27 veïns més amb feina.
Pel que fa a Catalunya, l’atur cau en més de 10.000 persones, i se situa per sota dels 500.000 desocupats, per primer cop en gairebé set anys. Al conjunt de l’Estat el nombre d’aturats disminueix en 58.216. Així, l’atur torna a Espanya se situa en 4.094.770 parats, la millor dada, en termes relatius, en un mes de març dels últims dotze anys, segons les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.