A presó els quatre detinguts per la violació d’una menor a Manresa

153
Les furgonetes sortint dels Jutjats de Manresa amb els quatre detinguts

La jutgessa creu que hi ha risc que puguin fugar-se, destruir proves o tornar a delinquir

Presó provisional sense fiança per als quatre detinguts per una presumpta violació múltiple a una menor, el passat cap de setmana a Manresa. La jutgessa ho va decidir ahir al vespre després d’escoltar la declaració de la víctima i comprovar els indicis presentats pels Mossos.

Els detinguts van arribar als jutjats cap a les 10 del matí en dues furgones dels Mossos, abans hi havia entrat en una furgoneta sense logotipar la víctima. La menor de 17 anys va acabar de declarar cap a les 2. Segons la interlocutòria de la jutgessa, la jove va explicar com havia conegut els joves aquella mateixa nit i havia anat voluntàriament al pis del carrer Aiguader.

Allà va veure alcohol i va fumar una mica de haixix, fins que un dels joves li va dir que havia de dormir i la va portar a una altra habitació. Va ser llavors que un per un els detinguts van anar entrant a l’habitació i la van violar. En tots els casos, detalla el text, va expressar clarament que no volia tenir-hi relacions sexuals i va intentar treure’s els homes de sobre, però no va poder. 

La jutgessa veu coherent l’explicació de la jove, que és la mateixa que ja va donar a la policia, i detalla com els Mossos van trobar al pis ocupat els objectes que la víctima va declarar que s’havia deixat i les dues trucades que va fer al 112 demanant ajuda i que van quedar gravades.

Per la part dels detinguts, tres es van acollir al seu dret de no declarar i un quart va respondre les preguntes de totes les parts. La jutgessa creu que hi ha un risc alt de fuga i que si queden en llibertat podrien tornar a delinquir o eliminar proves. Per això, i per protegir futures represàlies a la víctima, n’ha decretat la presó provisional comunicada i sense fiança.