A les portes d’una nevada a cotes baixes

206

A les portes d’un important canvi de temps, comencem la jornada amb ambient de rigorós hivern, boires i glaçades a tots els punts del territori. És probable que hi hagi clarianes durant la primera part del dia, però al llarg del migdia i tarda arribaran nuvolades que deixaran el cel cobert de nou.
A més, les temperatures màximes es situaran entre els 3 i 5ºC.

Demà dissabte ens pot arribar una gran nevada a totes les cotes de la Catalunya interior. La previsió encara és incerta; caldrà estar molt atents a totes les actualitzacions i als canals de difusió del Servei Meteorològic de Catalunya.
En tot cas, segons la majoria de models, hi ha una gran probabilitat de que a partir de la matinada de dissabte ens arribin precipitacions en forma de neu a qualsevol cota. Aquestes perdurarien durant tota la jornada, però teòricament, amb una cota de neu que aniria pujant als 500 metres al llarg del dia.
Així doncs, esperem acumulacions destacables de neu per sobre els 600 metres, uns 20 o 30 cm. Per sota, quantitats de 0 a 10 cm.
En aquest sentit, el PROCICAT i el Servei Meteorològic de Catalunya han emès un avis per nevades durant tot el dia de demà a les comarques del Bages i el Moianès.

De cara als pròxims dies esperem que diumenge continuï la possible nevada a totes les comarques. A més, la setmana que ve el temps tendiria a millorar però el fred tornaria a ser abundant.