A la venda els tiquets per anar a la manifestació de l11s des de Santpedor i Castellnou

270
Manifestació diada 2016
Manifestació diada 2016

Com cada any -almenys des de fa un lustre- per aquestes dates, comencen els preparatius per convertir la diada de Catalunya, l’onze de setembre, en una gran manifestació. Aquest és l’objectiu de l’ANC com a entitat organitzadora de les grans manifestacions sobiranistes dels últims anys. A Santpedor i Castellnou de Bages, la delegació territorial de l’ANC ja ho té tot llest perquè qui vulgui pugui apuntar-se a la concentració sobiranista de l’11-s i desplaçar-s’hi en bus des del poble. Els tiquets costen 10 euros i es poden comprar a les llibreries Horitzó i Timbaler, on també es pot comprar la samarreta groga -15 euros la d’adult, 8 la de nen- amb què l’organització vol tenyir la capital per la diada.

I és que enguany l’ANC té prevista una gran ‘performance’ col·lectiva per ensenyar al món que el procés sobiranista va en serio i està a les acaballes. De fet, des de la pròpia entitat s’assegura que aquesta ha de ser la última gran manifestació per la independència, en vistes al referèndum per la independència previst per l’1 d’octubre. Enguany es volen omplir l’encreuament entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó tot formant una creu. Quatre cartolines gegants amb el text ‘Sí’ sortiran a les 17:14h sostingudes per la gent a l’aire i es trobaran a la cruïlla on s’ajuntaran en una de sola. A mesura que les cartolines avancin la gent es canviarà la samarreta per la groga d’aquest any, tot simbolitzant el canvi cap a la república catalana.

Tasca ANC Santpedor-Castellnou

Val a dir que durant els últims mesos l’ANC de Santpedor i Castellnou de Bages no ha estat de braços plegats. A part de col·laborar en els preparatius per la organització d’aquest gran esdeveniment, van posar en marxa al març un programa setmanal d’informació i debat sobre els grans eixos que haurien de configurar un futur estat català. El programa es diu ‘Fent País’ i ha comptat amb la col·laboració dels propis membres de l’ANC i col·laboradors i convidats experts en diferents matèries, amb els quals s’ha parlat i debatut sobre temes com l’esport, l’educació, el ferrocaril, la república, o el propi dret a decidir. Podeu recuperar tots els podcasts i àudios de ‘País Informat’ aquí.