A la Big Bom Band organitza un festival de jazz a Sallent

267

ÀUDIO. Després del pregó musical de festa major, seguit del concert presentació del seu darrer disc Made in Cat, tres membres d’A la Big Bom Band ens van visitar a l’estudi de Ràdio Sallent: el music Roger Andorrà, el director Pepe Balasch i el mànager Toni Cruanyes. Ens van parlar del seu moment actual, dels més de quinze anys que porten com a banda, i del seu proper projecte: un festival de jazz a Sallent per l’any vinent, que faci que ressoni la big band, l’escola de música, i la vila sencera.

782628040

A la vostra web, completa i ben presentada, hi ha l’historia de la banda.

Roger Andorrà: Hi hem apostat fort, per la web. És un treball que hem anat fent, amb dissenyadors, pas a pas. Volíem que ens ajudés a fer-nos més visibles arreu.

Hi ha explicats els vostres concerts a Àustria i Croàcia, els musics que us hi van acompanyar, i com aquesta obertura al món us va ensenyar i ajudar a fer un important pas endavant. Ara esteu amb la presentació del darrer disc Made in Cat, però teniu prevista alguna sortida més?

Pepe Balasch: Volíem anar a Nova York amb Made in Cat, però no ha estat possible. Pensàvem que amb la filosofia de portar la música d’autors catalans fora del país, i amb la situació política actual, rebríem subvencions per part de la Generalitat. I no n’hem rebut. Tot i així, ara estem començant un altre projecte.

Quin?

Toni Cruanyes: Un festival de jazz a Sallent, per l’any vinent. Amb el suport de l’ajuntament. La idea és situar el poble en el panorama del jazz català. I la banda, que ja porta molts anys fent feina a nivell de poble i de comarca. Què millor que tenir el seu propi festival de jazz, i després poder anar a tocar a altres llocs, fent intercanvis? De seguida que tinguem dates, us les farem saber.

I ara tornant a l’àlbum Made in Cat, com el definiríeu?

Roger: És una suma d’autors catalans i del jazz d’aquí a Catalunya, que n’hi ha molt i és poc conegut. Vol ser un reflex de tot el que s’està fent aquí, en àmbit català, tot allò bo i de qualitat. I que la gent ho conegui: un altaveu.

Vau tocar la cançó Jubilation a TV3, al programa Divendres. També heu fet concerts al Jamboree, a Barcelona, a la Nova Jazz Cava de Terrassa o al Kursaal de Manresa…

Toni: I ens han inclòs la cançó Fantasia en Blau a l’àlbum Jazz From Catalonia!

És una cançó en la que hi participa Manel Camp. Quin paper ha tingut el músic manresà a Made in Cat?

Pepe: No només ha estat important pel disc, sinó pel projecte sencer. Ens va servir de pont cap als diferents autors. Primer ens va posar en contacte, després ens va muntar una reunió amb tots ells perquè poguéssim parlar, i després va venir al Kursaal i va fer el concert amb nosaltres. Un plaer immens!

I hi ha hagut altres músics que us hagin ajudat més enllà de l’apartat musical?

Roger: Hi ha en David Pastor, que sempre ens ha donat un cop de mà. Ja ens va ajudar en el disc anterior, és una persona super propera. Des de que li vam demanar ajuda, s’ha vinculat molt en el projecte. És un 10, un tio molt proper que ens ha ensenyat un munt de coses.

Per acabar amb una visió de context, com us sentiu mirant cap a enrere, cap als més de quinze anys que porteu com a banda?

Pepe: Vam començar com una assignatura més. Un projecte que calia, perquè els alumnes anaven pujant d’edat i de qualitat musical. Volia ser la cirereta del pastís de l’escola de música. I ha anat creixent. Les coses passen perquè passen. Primer, perquè te les treballes, les mimes, hi estàs a sobre… I després hi ha cops de sort. Vam conèixer gent que ens ha ajudat moltíssim, que ens ha portat a Àustria, Croàcia… I això ens ha ajudat molt com a músics, i com a big band. La intenció inicial, per exemple, no era gravar Made in Cat, però ho hem fet. I on arribarem? No ho sabem pas.

De moment, tenim aquest festival de jazz a Sallent per l’any que ve. Sona realment bé, en seguirem l’evolució, us seguirem. Gràcies a vosaltres i gràcies a tots els membres de la banda!

7480981