A finals de juliol es coneixerà l’empresa encarregada del projecte de Cal Clarassó

131
Membres de l'equip de govern fent l'obertura de sobres FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Membres de l'equip de govern fent l'obertura de sobres FOTO-AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Aquest migdia s’ha obert el primer dels dos sobres que han presentat els licitants per encarregar-se del projecte de rehabilitació de Cal Clarassó i el seu entorn. Fins a 10 propostes que les empreses han presentat de forma absolutament anònima. Aquest primer sobre conte la documentació amb els criteris que es tindran en compte en aquesta fase: la idoneïtat de la solució arquitectònica, la funcionalitat, el tractament dels espais lliures, el sistema d’instal·lacions i els sistemes constructius. Aquests cinc paràmetres s’estudiaran els propers dies per l’equip tècnic que segueix el projecte. Avui només s’ha validat que no hi havia als sobres ni a la documentació presentada cap referència a la persona física o jurídica que presentava l’oferta, ni en la caràtula exterior ni en cap document interior. Totes deu propostes han estat acceptades en comprovar precisament que es garantia el secret en no haver-hi cap referència a l’empresa que hi ha al darrera dels lemes que s’han usat per a concórrer a la licitació del projecte i que a més totes les propostes tenien la informació requerida en el format demanat: tant descripció escrita com gràfica. En un termini de 15 dies s’obrirà el segon sobre. A finals de mes se sabrà quina proposta tira endavant i redacta el projecte. Ho ha explicat l’alcalde Xavier Codina, a Ràdio Santpedor:

El recinte de Cal Clarassó ocupa prop de 1000 metres quadrats amb un edifici principal, el de l’antiga fàbrica tèxtil. Aquest edifici és de dues plantes quasi rectangulars amb un interior diàfan. Al mateix recinte hi ha també una petita capella de planta quadrada, un pou i una xemeneia de vapor que produïa el treball dels telers i que es manté pel seu valor testimonial, com la fàbrica.

L’objectiu de l’Ajuntament és que aquest espai es converteixi en un equipament sociocultural amb espais dirigits, principalment, a persones grans. Precisament per això, abans d’engegar el projecte de rehabilitació que enceta ara amb el procés de redacció del projecte, la regidoria de serveis socials ha volgut conèixer de primera mà diversos equipaments d’altres municipis que tenen una funció semblant a la que es vol donar a Cal Clarassó. El pressupost del projecte sobrepassa el milió i mig d’euros. El calendari establert és poder tenir redactat un projecte abans d’acabar l’any i aprovar-lo a principis del 2018 per poder començar les obres de rehabilitació a mitjans de l’any que ve.