8.000 persones es manifesten a Manresa per protestar contra la sentència

152

A dos quarts de 7 de la tarda 8000 manifestants s’han concentrat a la Plaça Sant Domènec de Manresa per protestar contra la protesta. Els manifestants s’han dirigit cap a l’edifici de la Policia Nacional i la caserna de la Guàrdia Civil, on s’han viscut els moments de més tensió.

8.000 persones, segons la policia local, s’han aplegat avui a la Plaça Sant Domènec de Manresa per protestar contra la protesta. Allà, Òmnium ha llegit el manifest que ha signat conjuntament amb l’Assemblea Nacional de Catalunya. Un cop s’ha desconvocat aquesta concentració, els manifestants s’han dividit en dos grups. Un ha anat cap a l’edifici de la Policia Nacional i l’altre cap a la caserna de la Guàrdia Civil. En els dos casos s’han trobat un cordó dels Mossos d’Esquadra que els tallava el pas.

En el cas de la columna que ha anat cap a la Policia Nacional, el moment més tens s’ha viscut quan un grup de manifestants a llençat ous als agents que envoltaven l’edifici. Els altres concentrats els han fet fora i poc després s’ha desconvocat aquesta convocatòria. Els manifestants s’han dirigit llavors cap a la caserna de la Guàrdia Civil on hi havia l’altre grup.

Allà la distància entre el cordó policial i els manifestants s’ha anat reduint. En dos moments un grup dels concentrats ha arribat a la línia delimitada pels Mossos, que els han empentat per fer-los enrere. El segon cop que ha passat alguns agents han tret la porra i un intendent del cos ha hagut d’intervenir entre els manifestants i els Mossos. Els manifestants també han col·locat un taüt a sobre d’un dels vehicles dels Mossos d’Esquadra. La manifestació, finalment, s’ha dissolt a un quart d’onze.