7 dels 10 pobles del Moianès no tenen caixer automàtic.

191

Al Moianès 7 dels 10 pobles de la comarca no tenen caixer automàtic. Alguns l’han perdut els últims anys i d’altres no n’han tingut mai, però tots ells estan interessats en el projecte de la Diputació d’instal·lar caixers automàtics a pobles petits. La setmana passada la Diputació de Barcelona anunciava que obriria un projecte per a instal·lar caixers automàtics en els pobles de menys de 5000 habitants de la demarcació. Al Moianès només 3 pobles tenen caixers automàtics, els altres 7 s’han mostrat interessats en la proposta de la Diputació a falta de saber els detalls del projecte. Anna Guixà Alcaldessa de Sant Quirze Safaja explicava la situació del seu poble. 

Un altre cas similar és el de Monistrol de Calders que tenen el caixer més proper a uns 15 quilòmetres, s’han de desplaçar fins a Artés a la comarca veïna. Ramon Vancells és l’alcalde de Monistrol.

Vancells també lamenta que la solució acabi passant per donar diners públics a la banca per aconseguir un servei que ja haurien d’assumir directament. Altres pobles com l’Estany o Granera no han tingut mai caixer automàtic i esperen que la proposta de Diputació o el canvi legislatiu proposat pel Govern Català els permeti trobar una solució. Pere Genescà, alcalde de Granera, afirmava que demanaran el caixer a la DIBA.

Moià Castellterçol i santa Maria d’Oló són els únics pobles del Moianès que actualment tenen caixer automàtic. Els veïns dels altres pobles han de desplaçar-se entre 5 i 15 km per anar al caixer.