6 anys de presó per als dos acusats d’agreessió sexual a Manresa al desembre del 2019

256
Imatge del judici als dos condemnats per agressió sexual.
Imatge del judici als dos condemnats per agressió sexual.

L’Audiència de Barcelona condemna a 6 anys de presó i 12.000 euros d’indemnització als dos acusats d’una agressió sexual doble a Manresa. És el cas que va passar al desembre del 2019 i que s’ha jutjat durant les últimes setmanes.

La fiscalia demanava 11 anys de presó per cadascun i el jutge els ha acabat rebaixant la pena fins als 6 anys. La sentència, que finalment ha sigut per agressió sexual, era de 5 anys, però els hi ha afegit un any per delicte de lesions i tres mesos de multa per un delicte lleu de lesions. El jutjat també ha acordat substituir la pena de presó per l’expulsió de l’Estat quan hagin complert tres quartes parts de la pena o accedeixin a la llibertat condicional.

Ara s’obre el període perquè les defenses de totes les parts recorrin la decisió. Tindran fins al 10 de maig i una de les defenses de les víctimes ja ha avançat que no té pensat presentar cap recurs.

Durant el judici, les dues joves van assegurar que els dos acusats les van intimidar amb un ganivet per mantenir relacions sexuals amb elles. Una de les víctimes tenia 15 anys en el moment dels fets. Per la seva part, els dos nois van negar-ho tot i encara es declaran innocents.