Sant Fruitós de Bages recicla el 10% de l’orgànica i l’ideal seria arribar a un 45 o 48 % de matèria compostada. Amb aquest sentit, l’Ajuntament ha iniciat una campanya amb l’ajuda de l’Agència de Residus de Catalunya i el suport econòmic del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente.

L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i repartir de forma gratuïta un cubell per a dipositar matèria orgànica, un paquet de bosses compostables i una bosseta de compost, per a cada residència del municipi. En el cas de les urbanitzacions de Pineda de Bages i Brucardes, que fan el reciclatge porta a porta, se’ls donarà un cubell amb més capacitat, de 25 litres. L’ Ignasi Lampreave i la Irena Alerm, són els informadors encarregats de repartir els cubells en el punt d’informació i de resoldre els dubtes dels veïns.

Del 27 al 30 de desembre, hi haurà unes carpes informatives a diversos punts del poble on es podran recollir els cubells. Avui seran a la plaça de l’Ajuntament de dos-quarts d’onze a dos-quarts de dues.