50% de participació en les eleccions al Parlament a Sant Fruitós

278
Una família de Sant Fruitós vota al Pla del Puig.

57% a Pineda de Bages, 50% a Monsenyor Gibert i 45% al Pla del Puig, a les 2 del migdia. Al Bages la participació és del 36,9%.

La jornada ha transcorregut amb normalitat durant el matí. Alguns santfruitosencs comentaven que amb molt de silenci i respecte.  Moltes persones es fan fotografies a l’hora de votar i molts fills acompanyen els seus pares i mares per dipositar el sobre dins la urna. Una mesa del Pla del Puig explicava que havien començat el dia plorant perquè una senyora s’havia emocionat a l’hora de votar i havien acabat totes amb llàgrimes als ulls.

A gairebé totes les meses hi ha hagut queixes o comentaris perquè les paperetes estaven només a dins de les sales on hi ha les meses i la gent preferia escollir el seu vot a fora de les sales. Molts interventors convidaven als votants a agafar totes les paperetes, apartar-se o sortir un moment per posar la que volien votar dins del sobre. D’altres, en el cas que n’hi hagués, els convidaven a fer el mateix i posar-se a dins la cabina amb cortines per garantir el vot secret. Segons diversos interventors, les paperetes són només a dins les sales on hi ha les meses per assegurar-se que totes les paperetes són les correctes.

Entre els que ja han anat a votar també hi ha els representants dels partits a l’Ajuntament que no són interventors en cap de les meses. El regidor de Serveis Públics, Esports i Seguretat Ciutadana, Tomàs Casero, ha sigut el primer de votar. També ho han fet l’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés  i també la cap de llista de ICV i EUiA i membre de Catalunya sí que es pot, Lídia Gimenez.