Una cinquantena d’artistes de la comarca del Moianès presenten una proposta per crear un centre cultural a Moià. 

Des del sector cultural reivindiquen la manca d’un espai cultural a la capital de la comarca. Després d’un procés participatiu amb artistes dels diferents pobles del Moianès aposten per impulsar una reforma d’una segona nau de Les Faixes, una antiga fàbrica, i impulsar una programació cultural estable entre la sala polivalent ja existent i el nou espai proposat. Ahir l’il·lustrador Eduard Altarriba va passar per la Central, i demanava acompanyar a reforma de polítiques culturals. 

Des de la plataforma creada, Moianès Cultura, han elaborat una proposta de complex cultural ambiciosa, que esperen que es pugui materialitzar per fases. Des del col·lectiu parteixen de la idea d’obrir una fàbrica de creació

Segons el col·lectiu, l’Ajuntament de Moià, malgrat que encara no s’hi ha volgut pronunciar, veu amb bons ulls la iniciativa.

Aquesta proposta ha anat acompanyada d’un manifest que busca anar més enllà de crear un espai cultural i aposta per impulsar la cultura com a motor econòmic del Moianès.