48 positius per COVID-19 en un brot a la residència l’Onada Can Jorba de Santpedor

297
Residència Can Jorba
Residència Can Jorba

CatSalut detecta 48 positius de COVID-19 a la residència l’Onada Can Jorba de Santpedor. Ho va fer ahir després de fer proves PCR a tots els residents i el personal de la residència. La majoria són asimptomàtics i ja estan aïllats. Dels afectats, 43 són residents i 1 d’ells es troba greu a l’hospital. Els altres 5 són treballadors de l’Onada.

Les alarmes es van encendre diumenge passat quan van detectar 5 residents amb simptomatologia lleu. Al costat del CatSalut van decidir fer un cribratge massiu amb proves PCR i van detectar els casos postius. Ara, la feina més complicada serà traçar l’origen del brot. Ho explica a Ona Bages el director institucional de l’Onada, organització a càrrec de la residència, Arnald Panocchia.

Per fer front al brot, l’Onada ha activat el protocol que tenen establert en cas de brot. El primer pas és avisar al gabinet de crisi i sectoritzar la residència per evitar contactes.

També han informat a totes les famílies que han pogut parlar amb els pacients.

Pel seu costat, l’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat i a extremar les mesures preventives, posant èmfasis en l’higiene i la distància social. A més, demanen evitar reunions familiars i amb amics per protegir als residents i als santpedorencs. També agraeixen al personal de la residència per la seva dedicació.