Més de 700 persones s’impliquen en el procés participatiu d’ampliació del Parc de l’Agulla

94

El procés participatiu va ser impulsat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, conjuntament amb el Consorci urbanístic de l’Agulla i els ajuntaments de Manresa i de Sant Fruitós de Bages. El procés de creació d’aquest pla ha tingut en compte les propostes de la ciutadania, que hi ha pogut participar de forma telemàtica i amb sessions presencials. En aquestes reunions s’han recollit les propostes i inquietuds principals de les persones relacionades amb el parc. També hi han participat 325 alumnes de 4 centres educatius, per tal d’involucrar als més joves en el disseny del nou parc. En total han sortit 75 aportacions, que es valoraran i es contestaran, sigui per rebutjar-les o per incloure dins del document final. Així ha valorat el procés l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages Àdria Mazcuñan.

D’aquest procés se n’han extret algunes conclusions generals. La prioritat dels visitants és el gaudi de la natura i l’esport a l’aire lliure, però és important que les ampliacions i nous usos del parc no afectin les instal·lacions i activitats econòmiques i agràries que ja hi ha avui dia. Un altre punt central en aquesta ampliació és l’accessibilitat. S’ha destacat la importància de millorar el trànsit i accés al Parc de l’Agulla. Finalment, també han recalcat la importància de mantenir els valors paisatgístics i agraris actuals.

Una de les propostes serà la construcció d’unes piscines obertes a l’aire lliure. Així ho ha definit en Javier Fraga, arquitecte del Consorci de l’Agulla.

També està prevista la instal·lació d’una planta potabilitzadora o ETAP. N’ha parlat Gemma Fernandez de la Generalitat.

Totes les propostes que s’han obtingut, es tindran en compte per redactar el document que es portarà a la Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central perquè l’aprovi. A partir d’aquí, encara haurà de passar per diferents filtres perquè s’acabi aprovant.

Recupera l’entrevista al regidor de mobilitat i urbanisme de l’Ajuntament de Sant Fruitós, David Uró: