Comencem el divendres amb un cel serè, sense núvols i una temperatura fresca però normal per l’època de l’any. Un matí que estarà dominat pel temps tranquil i assolellat, però no us en refieu perquè a la tarda creixeran nuvolades que podran deixar novament ruixats com els d’ahir, de carácter irregular; no estarà plovent durant tota la tarda. Principalment afectaran el terç nord de la Catalunya Central, però també en poden aparèixer a altres punts de manera més feble. Malgrat tot, la temperatura continuarà sent suau al migdia, amb màximes entre els 20 i 24ºC.

Demà dissabte, tindrem més inestabilitat. Al matí cel variable amb força estones de sol, però ràpidament augmentarà la nuvolositat i apareixeran els primers xàfecs, que durant el migdia i tarda podran afectar qualsevol punt de la Catalunya Central. Precaució perquè seran més extensos i localment podran descarregar amb forta intensitat i anar acompanyats de calamarsa. Amb tot, demà sí que notarem un descens de la temperatura, amb màximes que difícilment superaran els 20ºC.

De cara als pròxims dies, aquest temps mogut tan típic de la primavera ens acompanyarà diumenge i dilluns, amb sol durant els matins i nous ruixats amb tempesta de cara a la tarda. Sembla que la setmana vinent continuarà inestable amb noves tongades de precipitació. Els termòmetres tendiran a baixar a poc a poc amb un ambient que serà poc suau.