Els Grups ecologistes Conservem el Moianès i el Fanal inicien un projecte per determinar la presència del Gat Fer als boscos del Moianès. 

Malgrat ser l’únic felí autòcton que viu actualment a Catalunya, el gat salvatge o gat fer europeu és una espècie poc coneguda al nostre país i que viu principalment al Pirineu i Prepirineu. La confirmació de la presència d’aquesta espècie a zones properes com al Lluçanès i el Montseny han impulsat a les entitats de la comarca a iniciar un projecte per confirmar la presència del gat fer a la comarca. Marta Puigdomenech col·laboradora de Conservem el Moianès explica que estan vinculats a un projecte d’àmbit català. 

Durant els pròxims mesos voluntaris col·locaran càmeres que reaccionen al moviment en diferents punts de la comarca per intentar captar una imatge d’aquest animal o d’altres espècies protegides que poden viure al territori. 

Els resultats del projecte permetran conèixer millor la situació de la fauna al Moianès i la presència d’espècies protegides.

 

Fotografia d’un Gat Fer a Montesquiu cedida per la Diputació de Barcelona Autor: GNO-ICHN